Ken on kaiken takana?

Uskoin pitkään haluavani olla armeijan kapiainen. Mutta armeijaa käydessäni totesin, ettei se ole sitä, mitä haluan työuraltani. Poistuin reserviin 362 päivän jälkeen Alikersanttina, työurahaaveet armeijan leivissä väistyneenä. Jäljellä vain kysymys: ”Mikä minusta tulee isona?”.

Olin 20-vuotias ja aloitin työelämän, tehden monipuolisesti eri alojen töitä. Vaihe rikkaiden työvuosien jälkeen päätin tavoitella uutta unelmaa. Hain vuonna 2016 Turun ammatti-instituuttiin sisustusompelijaksi ja sain sieltä itselleni opiskelupaikan. Opiskelin ahkerasti kahden vuoden ajan, käyden saman aikaisesti töissä ja valmentaen lentopalloa. Valmistuin keväällä 2018 kiitettävin arvosanoin, ja arvosanojen lisäksi sain opiskeluajalta muistoksi itselleni Hollannin vaihto-opiskelun ja ihania ihmiskohtaamisia.

Valmistumisen jälkeen kävin myös erillisen yrittäjyyskurssin, mutta uskallus tuolloin vielä riittänyt lähteä yrittäjäksi- koska minulta puuttui yrittäjäntukiverkko. En jäänyt kuitenkaan seisomaan tumput suorina, vaan hain itselleni töitä. Ja päädyin Artekin huonekalutehtaalle valmistamaan Suomalaisia design kalusteita pariksi vuodeksi.

Marraskuussa 2020 osui kohdalleni hassu sattumien sarja, jonka seurauksena kuulin Artisalista ja Minnasta. Unelmani ompelijana heräsi horroksesta ja Minnan tuella uskalsin hypätä kohti unelmaani ja aloittaa urani yrittäjänä. Artisali on tarjonnut minulle upeat puitteet toteuttaa ammattiani. Ja tuki, jonka saan Artisalissa kanssa työtätekeviltä on arvokkainta, mitä voin yrittäjän saada ja toivoa.

Vuonna 2021, ”en näe sinua ompelijana”- Sanna perusti oman yrityksen, Seitti Design.